Dreadlocks bijwerken & zetten

Op deze pagina kan je online een afspraak maken en vind je meer info & prijzen over het zetten/bijwerken van dreadlocks, FAQ, en foto’s:

Een afspraak maken:

Voor het zetten/bijwerken van enkele dreads is er geen afspraak nodig. Er word wel gevraagd om minimum 1 dag vooraf iets te laten weten als je hiervoor zou langskomen ( je kan op woensdag, vrijdag of zaterdag langskomen).

Hier kan je online een afspraak maken voor het bijwerken van dreadlocks of voor een bezoek aan de toonruimte/atelier. Er wordt een voorschot van 25€ gevraagd indien je een afspraak voor dreadlocks maakt. Dit om no shows & laattijdige annuleringen te voorkomen. Afspraken kunnen steeds verplaatst/geannuleerd worden tot 72uur VOOR de afspraak via de link in uw bevestigingsmail, per mail ( seidi.demeyer@hotmail.com) of telefonisch (0497/900622). Indien u NIET of LAATTIJDIG annuleert zal het voorschot ingehouden worden ter compensatie van mijn voorziene tijd. Bij een tijdige annulatie wordt het bedrag terug gestort op je rekening. Het betaalde voorschot wordt op de afspraak afgetrokken van het te betalen bedrag. Is het te betalen bedrag kleiner dan je voorschot, dan wordt het verschil terug betaald. Voor het zetten van +15 dreadlocks vragen we om per mail ( seidi.demeyer@hotmail.com ) of telefonisch/WhatsApp (0032/497 900 622) een afspraak te maken:


Wie zijn we & hoe werken wij:

Ik ( Seidi) zet en werken dreadlocks bij in de toonzaal/atelier in Bokrijk. Ik heb vroeger 10 jaar dreadlocks gehad & ondertussen heb ik mijn 2de set dreadlocks 11 jaar.

Seidi heeft reeds 11 jaar ervaring in het bijwerken/zetten van dreadlocks.

Zelf ben ik voorstander van de haaknaald methode, zonder producten, touwtjes,… . Mijn ( Seidi ) eerste set dreadlocks was gezet met permanent vloeistof & wax, mijn ervaring met deze methode was niet zo positief: door de permanent vloeistof krulde mijn dreads de eerste maanden heel hard , en dit vond ik zelf best een minpunt. De wax vond ( en vind ik nog altijd) iets onaangenaam: er blijft veel vuil in kleven wat je er nooit meer uitkrijgt, mijn hoofdkussen – kleding – …  hingen vol met wax ( wat best een vettig product is), … . Zelf geven ik de voorkeur aan de methode van de haaknaald, dit is de meest natuurlijke manier voor het zetten/bijwerken van dreadlocks, en je hebt van dag 1 mooi uitziende dreads. Je kan ze ook gewoon wassen, wat bij andere methodes de eerste weken niet mag. Maar deze methode vergt iets meer tijd voor het zetten dan andere methodes.

Dreads Bijwerken

Dreads bijwerken ( = losse haren & knobbels wegwerken, samen geklitte dreads uiteen halen, puntjes bijwerken/wegwerken, dunne dreads verstevigen, dreads samenvoegen/splitsen, platte dreads terug rond maken,… ).

We beginnen om 10.00h / 13.00h  of 16.00h te Bokrijklaan 2, Genk. Normaal duurt dit voor een volledig hoofd 1 à 3h, maar kan soms ook langer duren & dan zijn er 2 bijwerk sessies nodig.
Het uurloon bedraagt 40€/h, indien je een met het openbaar vervoer of met de fiets komt vragen we 35€/h.
We werken bij met de haaknaald, en zonder wax, koordjes,  viltnaald,… .

Dreadlocks zetten

Voor het zetten van dreads gebruiken we de haaknaald methode in combinatie met creperen. We gebruiken geen producten, touwtjes,… . Voor een afspraak vragen we om ons telefonisch ( gsm: 0032497/900622 ) of per mail te contacteren ( seidi.demeyer@hotmail.com ). De prijzen zijn slechts richtprijzen en kunnen altijd lichtjes verschillen afhankelijk van je haartype, dunne/dikke dreads/… .

Prijslijst

Ik kom met het openbaar vervoer/ fiets: 35€/h
Ik kom met de auto: 40€/h

Bijwerken enkele dreadlocks4€/dread6€/dread
Bijwerken meerdere dreadlocks: 1h à 3h voor een volledig hoofd.35€/h40€/h
1->3 dreadlocks7€ / dreadlock 9€ / dreadlock
Meerdere dreadlocks ( ongeveer 10 à 15 min. werk aan 1 dreadlock)35€/h40€/h
1/3de hoofd dreads/ partial dreads ( = 1 à 3 rijtjes onderaan in de nek): 1h -> 3h werkTussen de 75€ en 105€Tussen de 80€ en 120€
Half hoofd dreadlocks van kort haar/dread mohawk ( min. lengte van 15cm – max. lengte tot op schouders): 3h-> 4h werkTussen 105€ en 140€
Tussen de 120€ en 160€
Volledig hoofd dreadlocks van kort haar ( min. lengte van 15cm – max. lengte tot op schouders): 5h-> 7h werkTussen 175€ en 245€ Tussen 200€ en 280€
Half hoofd dreadlocks van half lang haar/dread mohawk ( Min. schouderlengte – max. lengte tot vlak onder de oksels): 3h->5h werkTussen 105€ en 175€Tussen 120€ en 200€
Volledig hoofd dreadlocks van half lang haar ( Min. schouderlengte – max. lengte tot vlak onder de oksels): 6h->9h werkTussen 210€ en 315€ Tussen 240€ en 360€
Half hoofd dreadlocks / mohawk van lang haar ( Min. lengte tot vlak onder de oksels – max. lengte is halfweg de rug): 4h->6h werkTussen 140€ en 210€Tussen 160€ en 240€
Volledig hoofd dreadlocks van lang haar ( Min. lengte tot vlak onder de oksels – max. lengte is halfweg de rug): 7h->11h werkTussen 245€ en 375€Tussen 280€ en 440€
Extensies (een volledig hoofd dreads is gemiddeld tussen de 35 en 65 dreadlocks. Bij dunne dreads in veel/dik haar zit je al vlug aan 65 à 110 dreads) + de tijd om ze te bevestigen ( 1h à 3h voor een volledig hoofd): meer info onder deze tabel.6€/8€ per extensie
+
uurloon om ze te bevestigen
6€/8€ per extensie
+ uurloon om ze te bevestigen

Dreadlock extenties

Je kan zelf extensies meenemen of we hebben synthetische dreadlocks extensies in verschillende kleuren van 6€ (30cm -> 40cm) & 8€ (45cm->55cm) per stuk + het uurloon om ze te bevestigen. Je moet rekenen dat je ongeveer het dubbel van de prijs betaald indien je met extensies/verlengingen wilt. Is dit toch te kostelijk, kan je er ook voor kiezen om enkel de bovenste dreads te verlengen, zo heb je toch het uitzicht van lange dreads zonder je hele hoofd met extensies te verlengen.

Wil je toch liever extensies van echt haar: Dit is geen probleem. Er wordt gevraagd om zelf het haar te voorzien en dan maak ik er dread extensies van. Zo kan je zelf de kostprijs/kwaliteit kiezen van het echt haar. Voor het maken van de extensies in zelf mee gebracht haar zit je rond 5€ à 6€/dreads, 8€/dread voor extra lange (+45cm).

Hieronder alvast enkele foto’s van extensies die we hebben:

fake dreadlocks
fake deadlocks met echt haar

FAQ:

Hoe lang moet mijn haar zijn om dreadlock(s) te zetten?

De minimum lengte is 15 à 20cm. Indien je met verlengingen/extensies wilt, is een minimumlengte van 10cm voldoende.

Hoe lang duurt het om 1 dreadlock te zetten?

Het zetten van één dreadlock duurt tussen de 10 & 15min, hier is het niet nodig om een afspraak te maken & voorschot te betalen: ik werk op woensdag, vrijdag en zaterdag. Er wordt wel gevraagd om vooraf een seintje te geven wanneer je zou langskomen.

Doet het zetten/bijwerken van dreadlocks pijn?

Het zetten/ bijwerken van dreadlocks kan best wel wat pijn doen, afhankelijk van persoon tot persoon. De eerste dagen/nachten na het bijwerken/zetten kan je ook wat gevoelig zijn aan je hoofd.

Ik wil graag korte dreadlocks, maar vind het niet mooi dat ze zo uitsteken, wat nu?

Na het zetten en/of bijwerken van kortere dreadlocks zullen deze de eerste dagen inderdaad wat uitsteken. Draag een haarband of een hoofddeksel om ze sneller plat te laten liggen. Maar dit is na enkele dagen voorbij & dan gaan ze natuurlijker en platter tegen het hoofd vallen.

Ik wil graag dreadlocks, maar vind die losse eindjes niet mooi?

De afwerking van je dreadlocks kan je zelf kiezen: losse puntjes, weggewerkte puntjes ( dan krijg je meer stompjes aan de uiteindes, maar dit kort je dreads ook een 5tal cm in) of half weggewerkte puntjes ( dan heb je nog een mooi puntje aan het einde, maar zonder de losse haren)

Mag ik mijn dreadlocks gewoon wassen met shampoo?

Na het zetten raden we aan de eerste maanden niet meer dan om de 1 à 2 weken te wassen. Het kan echter geen kwaad indien je dit meer doet, maar dan kan het zijn dat ze iets sneller onderhoud/bijwerking nodig hebben. Je mag je dreads met gewone shampoo wassen, maar zeker geen conditioner of shampoo voor glad haar te gebruiken.  Een sopje van warm water met natrium bicarbonaat/ baking soda werkt ook goed om het dreadlock proces te versnellen & vuiligheid uit je dreads te krijgen. Zorg dat je je dreads goed uitspoelt & de ruimte geeft om te drogen: dus niet in een haar elastiekje, haarband,… na ze zijn gewassen/nat geweest.

Maak je met de haaknaald je dreadlocks niet stuk?

Zolang je niet overdrijft en bijna dagelijks gaat bijwerken met de haaknaald, kan dit geen kwaad. Ikzelf heb vroeger 10jaar dreadlocks gehad en ondertussen terug 5  jaar, en mijn man heeft 7 jaar dreadlocks, die we om de 3 maanden bijwerken met de haaknaald, en hebben hier nog nooit problemen mee gehad.

Wanneer moet ik mijn dreadlocks laten bijwerken?

Wij raden aan om dreadlocks om de 3 à 4 maanden bij te werken: als je uitgroei van 2 à 3 cm hebt, je losse haren hebt,… . Als je ze nog maar net hebt, adviseren we om ze de eerste 3 maanden, maandelijks tot 2 maandelijks te laten bij te werken. Dit is slechts een indicatie, en hangt dus af van je haartype,… .

Hoe  dreadlocks te onderhouden?

Do’s:

  • Trek ze eenmaal om de 1 à 2 weken uit elkaar: anders gaan dreadlocks beginnen samengroeien)
  • Was je dreadlocks 1 maal om de 1 à 2 weken. Dit kan je best met biologische shampoo, geen shampoo die het haar glad/stijl maken & ook geen conditioner. Zorg ervoor dat ze goed zijn uitgespoeld & dat ze voldoende “ademruimte” hebben om te drogen ( bind ze niet vast, of in een haarband om te drogen)
  • Laat je dreadlocks tijdig bijwerken: als je uitgroei van 2 à 4cm hebt, losse haren,… . De meeste mensen laten hun dreads om de 3tal maanden bijwerken.
  • Laat 1 maal om de 3 maand je dreads weken in een sopje van warm water, appelciderazijn & natriumbicarbonaat ( dit is te vinden in de supermarkt bij de bak producten). Spoel je dreads erna goed uit. Dit werkt goed voor het vuil uit je dreadlocks te krijgen & helpt ook je dreadlocks mooi te vormen.

Don’t:

  • Geen conditioner of shampoo die de haren glad/stijl maken.
  • Gebruik geen wax, dit is een vettig boeltje: al het vuil blijft er in plakken, de wax maakt je kleding, hoofdkussen,… vuil.

Foto’s:

Hieronder vind je foto’s van voor & na het bijwerken ( scroll verder naar onder voor foto’s van dreads die we gezet hebben). Gelieve te klikken op de foto om te vergroten:

Hieronder vind je foto’s van dreads die we gezet hebben, Gelieve te klikken op de foto om te vergroten: